Dags för valpar

Det kanske hör till vanligheterna att man skaffar valpar om man inte har gjort det förut och har någon form av vana för detta. Nu kan ju olyckan vara framme och oavsiktlig parning skett mellan din tik och annan hanhund.

De första dagarna

Som alltid vid en förlossning så är de första dagarna de som man mest är nervös över. Även om själva förlossningen gått bra och alla valpar har överlevt så kan de första dagarna vara kritiska. genom att hålla koll på hur både tik och valpar mår så får du en bra överblick hur både mor och valpar mår. Det kanske till ock med är så att du sover i samma rum som alla hundar för att få bäst koll. Det gäller att de små liven äter som de ska så att de får den näring som de behöver för att växa.

De första veckorna

Även om man gärna vill kolla till så att allt är okay så är det tiken som är deras behov den första tiden. Du får se till att de har en så bra miljö som möjligt för att kunna växa till och må bra. Förmodligen så har tiken och valparna en rymlig låda som de är i och det gäller att hålla den ren och snygg. Det kan vara en fördel att skaffa sig något som man enkelt kan flytta över valparna till när man ska städa ur lådan och bädda om till nytt och fräscht.

Att sälja sina valpar

Det finns kanske ingen möjlighet till att ha kvar alla valpar utan man vill sälja delar ur kullen. Möjligtvis att man kanske sparar en valp av den kull som fött. Att sälja en valp kräver en hel del arbete. Man vill vara säker på att valpen kommer till ett hem som verkligen älskar och vill ha just din valp. Genom noggrann kontroll av köpare så kan du vara säker på att sälja dina valpar till juts dessa. Ta gärna referenser och håll en tät kontakt första tiden för att kontrollera att köparna är dom rätt.