Så får du din hund så fin som möjligt

tvätta hund

Det är egentligen inte så många konstigheter när det kommer till skönhet för en hund. Från födseln så har alla hundar de genetiska förutsättningar som de har och det är självfallet ingenting som man kan påverka i efterhand, då aveln sedan länge då är avklarad. Det enda du därefter kan göra för att påverka utseendet är att bättra på hundens hälsa och fysik, samt att vårda den på bästa sätt – något som brukar kallas för grooming.

Hälsa och fysik

Genom att ge din hund bra mat och ett aktivt liv som passar rasen så kommer din hund må betydligt bättre än om den missköts. Detta är något som till stor del även kommer att påverka hundens utseende i positiv bemärkelse, då hundar precis som människor drar en rad fysiska fördelar av ett allmänt välmående.

Grooming

Någonting annat som man kan göra för att säkerställa att ens hund får vara så fin som möjligt är att grooma den med jämna mellanrum. Det handlar om sådant som att vara noga med att borsta dess päls, använda rätt sorts produkter när du tvättar den, klippa pälsen på vissa raser, samt klippa klor och liknande åtaganden. Det handlar om att satsa på ett så naturligt utseende som möjligt för rasen, för att hunden ska anses som så vacker som möjligt. Väldigt annorlunda premisser än för oss människor med andra ord. Ja, när det gäller hundar är det helt andra grejer som främjas för att vara fin än vad som alltså är fallet för oss människor, även om det självfallet också finns en del likheter, som exempelvis att vara ren och hel.