Styla även dig själv inför hundutställningen

Under en hundutställning så är det inte alltid bara din hund som flitigt granskas av kritiska blickar, även du själv riskerar att bli bedömd för sättet du valt att presentera dig på, även om de självfallet är hundarna som främst står i rampljuset, av naturliga anledningar. Av detta skäl så finns det faktiskt ett ganska stort värde i att även du som hundägare klär upp dig på ett snyggt och propert vis inför en hundutställning, för att inte minska chanserna till vinst.

Domarna är bara människor

Självfallet bör det egentligen inte spela någon som helst roll hur du ser ut, men det finns som sagt alltid en chans att det skulle kunna slå tillbaka på din hund, om det är så att du skulle dyka upp ovårdad och allmänt sliten. Domarna är trots allt bara människor de också, och kan därför påverkas mer än de kanske tror av mer än enbart din hund.

Detta är någonting som långt ifrån alla tänker på, men tack och lov det brukar de allra flesta klä upp sig lite extra fint inför event av denna sort. Det är ju trots allt ett intresse som vi många delar och där de flesta vill visa upp både sin hund och sig själv ifrån sin bästa sida, när man väl får en chans att träffa andra hundentusiaster av samma sort.

Hur bör man klä sig?

Det finns egentligen inga rätt eller fel när det kommer till frågan ”hur man bör klä sig?” under en hundutställning. Det viktigaste är helt enkelt att man gjort en ansträngning att se så bra ut som möjligt dagen till ära. Som kille kan man utan vidare välja mellan allt från enklare och stilrena denimskjortor, till full frackmundering eller något annat iögonfallande med vit skjorta, fluga och näsduk.

Medans man som tjej kan bära någonting i stil med en snygg men praktiskt klänning, eller till och med en snygg och fräsch sportdress! Tyglarna är med andra ord inte så hårt utdragna, utan spelrummet är relativt fritt så länge man som sagt gör det lilla extra för att visa sig från sin bästa sida tillsammans med hunden vid sin sida.