Praktiska hundtillbehör

hundvalp

Att ha hund står högt upp på mångas önskelista, med allt vad det innebär. När man bestämmer sig för att ta hand om en hund eller valp så innebär det oftast att det kommer att förändra ens liv till det bättre. Det kommer garanterat att skänka mer glädje och bus i tillvaron. Som alltid gäller det att vara förberedd. Med praktiska hundtillbehör kan livet med en hund bli smidigare och enklare. Bra hundtillbehör är dessutom utmärkta presenter till nyblivna hundägare.

Frigör dina händer

Ett tillbehör som borde stå högt upp på många hundägares önskelistor är en hands free hundlina/jogginglina som du fäster runt din egen midja. Att slippa använda händerna för att hålla fast din hund innebär att det blir svårare att tappa kopplet samtidigt som det är ett perfekt tillbehör för dig som gillar att jogga med din fyrbenta vän.

Smidigare hundtvätt

Att tvätta hunden kan vara bekymmersamt i ett vanligt badkar. Allt från arbetsposition till att vatten skvätter runt om i badrummet kan ställa till det. Att köpa ett specialanpassat hundbad är en bra lösning för till exempel ergonomin, men den är också en ganska dyr lösning. Nu finns företag som skapat praktiska genomskinliga duschdraperier med inplastade hål för husses och mattes armar som hindrar vattnet från att spridas utanför badkaret.

Praktiskt vid transport

Hundväskor finns i olika storlekar och för olika hundar, men är något som har många fördelar. Att ha de flesta av hundens tillbehör på samma plats så som koppel, hundkläder och hundgodis innebär att du inte måste spendera värdefull tid på att hitta allt när du till exempel ska gå på promenad med hunden. Den finns även hundväskor som är designade för att transportera små hundar i. Dessa väskor är perfekta tillbehör att ha när hunden blir för trött eller om ni till exempel ska ut och åka kollektivtrafik eller iväg på en bilresa.

Hundramp

Det finns många som har lite äldre och större hundar. Dessa kan ha svårt att hoppa in i en bil – speciellt om du har en lite högre stadsjeep. Med hjälp av en hundramp kan ens trogna vän enkelt promenera in och ut ur bilen utan att behöva belasta benen på ett smärtsamt sätt.